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Eat Smart for a Healthier You – Nutrition Facts Labels: A Guide to a Healthy Diet
Nutrition Facts Labels: A Guide to a Healthy Diet
영양성분표: 건강한 식습관을 위한 지침서
Many experts agree that a healthy diet is important for people of all ages to maintain their health, but even more so for teenagers. Why?
건강한 식습관은 건강을 유지하기 위해 모든 연령대의 사람들에게 중요하지만 십 대들에게 더더욱 중요하다고 많은 전문가들이 의견을 모은다. 왜일까?
Healthy eating is vital for teenagers because of their heightened nutritional needs for mental and physical fitness during the years of their greatest development.
가장 큰 성장이 이뤄지는 시기 동안 정신적 그리고 육체적 건강을 유지하기 위해 영양적 필요가 높아짐에 따라 건강한 식생활은 십 대들에게 필수적이다.
In addition, the foods they eat can have an impact on their health long after they reach adulthood.
뿐만 아니라, 십 대들이 섭취하는 음식들은 그들이 성인이 되고 나서 한참 후에까지 건강에 영향을 미칠 수 있다.
What does a healthy diet really mean?
건강한 식습관이 진정 의미하는 것은 무엇일까?
A healthy diet consists of an intake of different types of foods throughout the day to be sure you get all the nutrients you need, such as vitamins, while avoiding eating unnecessary ones, such as trans fat.
건강한 식습관은 트랜스 지방과 같이 불필요한 영양소 섭취를 피하는 반면 비타민과 같이 여러분이 필요로 하는 모든 영양소를 얻기 위해 하루 동안 다양한 종류의 음식을 섭취하는 것을 말한다.
You might wonder how you can figure all this out.
여러분들은 이런 것들을 어떻게 다 알 수 있을지 의아해 할 수도 있다.
It is not as difficult as you might think.
하지만 여러분이 생각하는 것만큼 어렵지는 않다.
You simply need to know how to read and take advantage of the nutrition facts labels.
그저 영양성분표를 어떻게 읽는지 알고 활용하기만 하면 된다.
Nutrition Facts Labels
영양성분표에 관한 기본 지식
■ The term 101 is often used when someone gives or asks for a "beginner's guide" to teach or learn something new.
■ 101이라는 용어는 누군가가 새로운 것을 가르쳐 주거나 배우기 위해 '입문용 지침'을 주거나 물을 때 종종 사용된다.
The nutrition facts label on a package gives you information about what kinds of nutrients are in the food.
포장지에 있는 영양성분표는 그 음식에 어떠한 종류의 영양소가 있는지에 관한 정보를 제공해 준다.
Understanding the label is important for you to identify healthy and unhealthy ingredients and to make wise food choices.
성분표를 이해하는 것은 건강에 유익한 성분과 그렇지 않은 성분을 구별해서 현명하게 음식을 선택하는 데 있어 중요하다.
Before you learn how to read the label, there is one thing that you need to keep in mind.
성분표를 어떻게 읽는지 익히기 전에 한 가지 기억해 둘 것이 있다.
You must read the entire label.
그건 바로 성분표 전체를 읽어야 한다는 것이다.
If you focus on only one part, such as calories, you may not be getting the full story, such as how much fat or sodium is in the product.
만약 칼로리와 같은 일부분에만 초점을 맞춘다면 지방이나 나트륨 같은 것이 그 제품에 얼마나 들어 있는지와 같은 전체적인 정보를 얻지 못하게 될 수도 있다.
Here are some tips for making the most of the information on the nutrition facts label:
여기에 영양성분표에 있는 정보를 최대한 활용할 수 있는 몇 가지 방법이 있다.
First, start with the serving information in the green section.
첫번째로, 초록색 부분에 있는 제공량에 관한 정보부터 시작해 보자.
This will tell you the total number of servings per container and the size of a single serving.
이 정보는 용기에 들어 있는 총제공량과 1회 제공량의 크기를 알려줄 것이다.
■ This label is from a package of a cup of noodles, a favorite food of many students.
■ 이 표는 많은 학생들이 제일 좋아하는 음식인 컵라면 포장에서 가져왔다.
In the example, one serving size is half a cup, and there are two servings in the package.
이 예에서 1회 제공량은 반 컵이고 포장용기에는 총 2회의 제공량이 들어있다.
The number of calories and quantities of nutrients listed on the label are for one serving only.
성분표에 쓰여 있는 칼로리 수치와 영양소의 양은 오로지 1회 제공량에 해당하는 것이다.
In other words, if you eat the whole cup of noodles, you will double the calories and nutrients.
다시 말해, 컵라면을 다 먹는다면 칼로리와 영양소는 두 배가 될 것이다.
Second, watch out for the nutrients in the yellow section.
두 번째로, 노란색 부분에 있는 영양소를 조심해야 한다.
Eating too much of these may increase your risk of heart and blood vessel-related diseases.
이 영양소들을 너무 많이 먹게 되면 심장이나 혈관 계통 질병에 걸릴 위험이 높아지게 된다.
Third, make sure you get enough of the nutrients in the blue section.
세 번째로, 파란색 부분에 있는 영양소를 충분히 먹어야 한다.
Fiber, vitamin D, and minerals help your body become healthier.
식이섬유, 비타민 D, 미네랄은 몸이 더 건강해지도록 돕는다.
Last, check the percent daily values (% DVs) in the pink section.
마지막으로, 분홍색 부분에 있는 % 영양성분 기준치를 확인해야 한다.
They are based on the amounts of nutrients you should get each day.
% 영양성분 기준치는 매일 섭취해야 하는 영양소의 양을 기준으로 한다.
These numbers tell you the percentage of nutrients one serving contains.
이 기준치는 1회 제공량에 들어있는 영양소 양의 %를 알려준다.
For example, the label shows that one serving contains six percent of a person's recommended daily dose of iron.
예를 들어, 이 성분표는 1회 제공량에 철분의 일인당 일일권장량의 6%가 들어있음을 보여준다.
This means you still need another 94 percent more iron for that day.
이는 그 날 여전히 철분이 94% 더 필요하다는 것을 의미한다.
A food with five percent or less of a nutrient is considered to be low in that nutrient, while one with 20 percent or more is high in it.
5% 이하의 영양소가 함유된 음식은 그 영양소 함량이 낮은 것으로, 반대로 20% 이상인 음식은 그 함량이 높은 것으로 간주된다.
Q: What is the difference between total fat and the two fats listed below in the label?
Q: 영양성분표에 있는 총 지방과 그 아래에 열거되어 있는 지방 두 개의 차이는 무엇일까?
Total fat refers to the number of fat grams in one serving.
총 지방량은 1회 제공량에 들어 있는 지방의 그램 수이다.
The saturated fats and trans fats, which are found mostly in fried foods and animal fats, are listed separately below.
그 아래에는 대개 튀긴 음식이나 동물성 지방에 들어 있는 포화 지방과 트랜스 지방이 각각 표기되어 있다.
These fats are considered unhealthy, and you should eat them advisedly.
이 지방들은 건강에 좋지 않으므로 신중하게 섭취하도록 해야 한다.
Not all fats are unhealthy, however.
그러나 모든 지방이 몸에 해로운 것은 아니다.
Healthy fats are found in nuts, seeds, fatty fish, and elsewhere.
견과류, 씨앗, 지방이 많은 생선 등에서는 몸에 좋은 지방이 발견된다.
Example: How to Use Nutrition Facts Labels to Eat Right
예시: 바르게 먹기 위한 영양성분표 활용법
Now you know what to look for on the nutrition facts labels to make a healthy eating plan.
여러분은 이제 건강한 식생활 계획을 위해 영양성분표에서 무엇을 찾아봐야 하는지 안다.
Let's take a look at the examples below.
아래 예를 보자.
Suppose you are about to treat yourself on a hot summer day.
더운 여름날 맛있는 것을 사먹으려 한다고 가정해 보자.
If you have a choice of either vanilla ice cream or frozen yogurt, which are you going to choose based on the labels?
바닐라 아이스크림이나 얼린 요거트 중 선택할 수 있다면 영양성분표를 기준으로 했을 때 어떤 것을 고르겠는가?
Q: Why do some nutrients not have a % DV?
Q: 왜 어떤 영양소는 % 영양성분 기준치가 없는가?
Trans fat, total sugars, and protein do not have a % DV.
트랜스 지방, 총 당분량, 단백질은 % 영양성분 기준치가 없다.
Trans fat has no baseline value.
트랜스 지방은 기준치가 되는 값이 없다.
The rule is to eat as little as possible.
가능한 한 적게 먹어야 하는 것이 원칙이다.
There is also not a % DV for total sugars because it is not certain how much sugar a person should consume in a day.
총 당분량에도 % 영양성분 기준치가 없는데 한 사람이 하루에 얼마나 당분을 많이 섭취해야 하는지가 명확하지 않기 때문이다.
Protein is listed only if the food claims to be "high in protein."
단백질의 경우에는 그 음식이 '단백질 함유량 높음'이라고 할 때만 표시하게 된다.
The nutrition facts labels show you that the frozen yogurt has much lower fat, especially saturated fat, and sodium than the vanilla ice cream.
영양성분표는 바닐라 아이스크림보다 얼린 요거트에 훨씬 적은 양의 지방, 특히 포화 지방, 그리고 나트륨이 들어있다는 것을 보여준다.
In addition, the frozen yogurt contains more vitamin D, calcium, and potassium.
뿐만 아니라, 얼린 요거트에는 비타민 D, 칼슘, 칼륨이 더 많이 함유되어 있다.
Therefore, from a health standpoint, the frozen yogurt would be the better choice.
따라서, 건강의 관점에서 볼 때, 얼린 요거트가 훨씬 더 나은 선택이 될 것이다.
Reading nutrition labels is a simple way for you to eat right by helping you compare different food items and therefore make smarter food choices.
영양성분표 읽기는 서로 다른 식품을 비교해 보고 좀 더 현명하게 음식을 선택할 수 있게 도와줌으로써 올바르게 음식을 먹을 수 있도록 해주는 간단한 방법이다.
This habit will keep you healthy and happy, not just now, but as you grow into adulthood!
이러한 습관은 바로 지금뿐만 아니라 성인으로 성장해가는 동안에도 여러분을 건강하고 행복하게 유지해 줄 것이다!
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