실용영어 천재, 안병규 2과, 본문 해석, 음원 mp3 영어오디오, Beans: A Superfood for All

Happy Food, Healthy Life Beans: A Superfood for All

 

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실용 영어_34-37쪽.mp3
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Beans: A Superfood for All

: 모두를 위한 슈퍼푸드

Beans have been with us for thousands of years.

콩은 오랜 시간 동안 우리 곁에 있어왔다.

 

They are easy to grow everywhere.

콩은 어디에서나 쉽게 자란다.

 

More importantly, they are high in protein, low in fat, and easy on the wallet.

중요한 것은, 콩은 단백질이 많고, 지방이 적으며, 가격이 싸다는 것이다.

 

These factors make beans one of the world's greatest superfoods.

이런 요인들이 콩을 세계 최고의 슈퍼푸드 하나로 만든다.

 

For centuries they have been cooked in a great variety of ways around the world.

세기 동안 콩은 세계에서 매우 다양한 방식으로 요리되어 왔다.

 

Now, let's take a little journey to explore the charms of beans!

이제, 콩의 매력을 발견하기 위해 작은 여행을 떠나보자!

 

Cassoulet: French Comfort Food

카술레: 프랑스인들에게 마음의 위안이 되는 음식

 

Cassoulet is a hearty stew originating in Southern France.

카술레는 프랑스 남부에서 유래된 영양가 많은 스튜이다.

 

It is believed that it was first made to nourish the soldiers during the Hundred Years' War between France and England.

그것은 프랑스와 영국 간의 백년전쟁 동안 군인들에게 영양분을 공급하기 위해 처음 만들어졌다고 여겨진다.

 

It is usually made with white beans, sausages, and meat.

그것은 보통 하얀 , 소시지, 그리고 고기로 만들어진다.

 

The recipe is simple, but it is tasty and nutritious.

요리법은 간단하지만, 맛있고 영양이 풍부하다.

 

The beans are soaked in salted water overnight, and then they are cooked on the stove with the other ingredients.

콩은 소금물에 밤새 담가 두고, 다음에 다른 재료들과 함께 스토브에서 요리한다.

 

Rich and meaty cassoulet is still the perfect comfort food to help the French survive the chill of winter.

기름지고 고기가 많이 카술레는 여전히 프랑스인들이 겨울의 추위를 이겨내도록 돕는 완벽하게 마음의 위안이 되는 음식이다.

 

M: Is this a high-calorie dish?

: 칼로리가 높은 요리인가요?

 

W: On a chilly day, I can't resist a bowl of warm, mouth-watering cassoulet.

: 추운 날에, 나는 따뜻하고 군침 도는 카술레 그릇의 유혹을 이겨낼 없어요.

 

Falafel: Meatballs for Vegetarians

팔라펠: 채식주의자들을 위한 미트볼

 

Have you ever heard of falafel?

당신은 팔라펠에 관해 들어본 적이 있는가?

 

Falafel is a popular street food in the Middle East that has been enjoyed for centuries.

팔라펠은 중동에서 오랫동안 즐겨온 인기 있는 거리 음식이다.

 

It is usually made with beans and other vegetables.

그것은 보통 콩과 다른 채소들로 만들어진다.

 

Beans are soaked in water and then ground.

콩은 물에 담가 두었다가 간다.

 

Next, they are mixed with flour, onions, and other ingredients.

다음에, 그것을 밀가루, 양파, 그리고 다른 재료들과 섞는다.

 

The mixture is shaped into balls, which are then deep-fried.

반죽을 모양으로 만들어서 기름에 튀긴다.

 

Falafel is crispy and crunchy on the outside and warm and moist on the inside.

팔라펠은 겉은 바삭바삭하며, 안은 따뜻하고 촉촉하다.

 

It is usually served with toasted bread and plenty of salad.

그것은 대개 구운 빵과 많은 양의 샐러드와 함께 나온다.

 

Since all the ingredients are vegetables, falafel is a perfect source of protein for people who stay away from meat.

모든 재료가 채소이기 때문에, 팔라펠은 고기를 먹지 않는 사람들에게 완벽한 단백질 공급원이다.

 

M: I wonder what a vegetable "meatball" tastes like.

: 나는 채소로 만든 '미트볼' 어떤 맛인지 궁금해요.

 

W: Does anyone know when they first cooked falafel?

: 팔라펠이 언제 처음 만들어졌는지 아는 사람 있나요?

 

Doenjang: The Essence of Korean Food

된장: 한국 음식의 진수

 

Koreans use beans to produce the Korean sauce doenjang.

한국인들은 한국의 소스인 된장을 만들기 위해 콩을 사용한다.

 

Beans are boiled, mashed, and formed into blocks.

콩을 삶고, 으깨고, 사각형 모양의 덩어리로 만든다.

 

Each block is tied with rice straw ropes and then hung on the walls inside a warm room.

각각의 사각형 덩어리는 볏짚으로 만든 줄로 묶어서 따뜻한 안의 벽에 매달아 둔다.

 

The good bacteria on the rice straw help the beans ferment.

볏짚의 좋은 박테리아가 콩이 발효하도록 돕는다.

 

After some time, the blocks are put into a jar filled with salted water and then left to ferment further.

시간이 흐른 , 사각형 덩어리들을 소금물이 항아리에 넣고, 발효되도록 내버려 둔다.

 

When the fermentation process is complete, the liquid and the solid are separated, which become soy sauce ganjang and bean paste doenjang, respectively.

발효 과정이 끝나면, 액체와 고체를 분리하며, 그것들은 각각 소스인 간장과 반죽인 된장이 된다.

 

Without the two sauces, almost no Korean dish would taste Korean enough.

가지 소스 없이는 한국의 맛이 충분히 나는 한국 요리가 거의 없을 것이다.

 

W: Do you know that gan means "salted," while doen means "thick"?

: ' '소금으로 간한' 의미하는 반면, '' '걸쭉한' 의미한다는 것을 알고 있나요?

 

Happy Food, Healthy Life A Special Lunch for Chen

실용 영어_40-43쪽.mp3
2.82MB

Happy Food, Healthy Life A Special Lunch for Chen

 

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A Special Lunch for Chen

Chen 위한 특별한 점심 식사

 

Last month our school hosted a group of students from Singapore.

지난 달에 우리 학교는 싱가포르에서 그룹의 학생들을 맞이했다.

 

Naturally, we prepared a variety of activities to introduce them to Korea culture.

당연히, 우리는 그들에게 한국 문화를 소개하기 위해 여러 가지 활동들을 준비했다.

 

Our class decided to make a Korean lunch for them on the last day!

우리 반은 마지막 날에 그들을 위해 한국식 점심 식사를 만들기로 결정했다!

 

The class was divided into groups of four, and each group was to prepare a special lunch for one Singaporean student.

우리 반은 4명씩의 모둠으로 나뉘었으며, 각각의 모둠은 명의 싱가포르 학생을 위해 특별한 점심 식사를 준비할 예정이었다.

 

The problem was that no one in our group was a master chef!

문제는 우리 모둠에 요리의 달인이 없다는 것이었다!

 

What could we serve?

우리가 무엇을 대접할 있을까?

 

Each of us went home to ask our parents about what to cook.

우리는 각자 집에 가서 부모님께 무엇을 요리해야 할지 여쭤보았다.

 

My dad recommended that we prepare bulgogi or bibimbap.

우리 아빠는 불고기나 비빔밥을 준비하라고 추천하셨다.

 

I took the suggestion back to my group.

나는 우리 모둠에 제안을 전했다.

 

After some discussion, the members of my group decided on bulgogi, since it is very popular all around the world and easier to make than bibimbap.

약간의 논의 후에, 우리 모둠의 멤버들은 불고기로 결정했는데, 그것이 세계적으로 매우 인기 있고, 비빔밥보다 만들기 쉽기 때문이다.

 

We searched online for the best recipe, hoping that the food would be both delicious and beautiful.

우리는 음식이 맛있으면서도 보기 좋기를 바라며, 최고의 요리법을 찾기 위해 인터넷을 검색했다.

 

We did not feel entirely confident, but we decided to do our best!

우리는 완전히 확신하진 않았지만, 최선을 다하기로 결심했다!

 

Here is the recipe we used.

이것이 우리가 사용한 요리법이다.

 

Bulgogi

불고기

 

Main ingredients

주재료

 

600g thinly sliced beef 1½ onions 1 green onion ½ carrot 1 tbsp. sesame seeds

얇게 소고기 600g 양파 대파 1 당근 ½ 참깨 1 테이블스푼

 

Sauce ingredients

양념장 재료

 

6 tbsp. soy sauce 2 tbsp. brown sugar 1 tbsp. sesame oil 1 tbsp. crushed garlic

간장 6 테이블스푼 황설탕 2 테이블스푼 참기름 1 테이블스푼 다진 마늘 1 테이블스푼

 

1. Prepare

1. 준비하기

 

Mix the sauce ingredients together in a bowl.

양념장 재료들을 모두 그릇에 넣고 섞어라.

 

Add the sliced beef to the bowl and make sure all the meat is covered with the sauce.

그릇에 얇게 소고기를 넣고 반드시 모든 고기가 양념장에 잠기도록 해라.

 

Keep the bowl in the refrigerator for four or more hours.

- 그릇을 냉장고에 4시간 이상 넣어 두어라.

 

Slice the onions, green onion, and carrot.

그릇을 냉장고에 4시간 이상 넣어 두어라.

 

2. Cook

2. 조리하기

 

Place the meat and vegetables in a pan on high heat.

고기와 채소를 불에서 프라이팬에 넣어라.

 

Stir them until the meat turns brown.

고기가 갈색이 때까지 저어라.

 

3. Serve

3. 차리기

 

Sprinkle sesame seeds over bulgogi and serve with steamed rice.

불고기 위에 참깨를 뿌리고 밥과 함께 내라.

 

After the lunch, I was thrilled to learn that Chen, our Singaporean student, had enjoyed it very much.

점심 식사 후에, 나는 싱가포르 학생인 Chen 식사를 정말 즐겼다는 것을 알고 매우 신이 났다.

 

In particular, he thought that the stirfried rice with the leftover bulgogi and kimchi was fantastic.

특히, 그는 남은 불고기와 김치를 넣고 볶은 밥이 환상적이라고 생각했다.

 

Making and serving this lunch was a new experience for me, and I felt a great sense of achievement.

점심 식사를 만들고 차리는 것은 나에게 새로운 경험이었고, 나는 성취감을 느꼈다.

 

I treasure the thankyou card Chen sent us a week later along with a box of Singaporean cookies.

나는 일주일 후에 Chen 싱가포르 쿠키 상자와 함께 우리에게 보낸 감사 카드를 소중히 간직하고 있다.

 

Dear friends,

친구들에게,

 

I had such great fun with you on my last day!

나는 마지막 날에 너희들과 함께 정말 재미있는 시간을 보냈어!

 

Thank you for the amazing lunch.

놀라운 점심 식사를 대접해줘서 고마워.

 

The bulgogi was so fantastic that I want to get the recipe I can tell you that has never happened before!

불고기는 정말 환상적이어서 나는 요리법을 알고 싶어. 전에는 절대 없었던 일이야!

 

Everything was delicious, including your amazing dessert that looked so professional.

정말 전문가의 솜씨로 보였던 놀라운 디저트를 포함해서 모든 것이 맛있었어.

 

I still can't believe you made it.

나는 너희들이 그것을 만들었다는 것을 여전히 믿을 없어.

 

I look forward to seeing you again in the near future!

가까운 장래에 너희들과 만나게 되기를 바라!

 

Best, Chen

Chen

Posted by 최 샘
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